Wydział Kultury, Sportu i Rekreacji Urzędu Miejskiego w Sosnowcu i Sosnowieckie Centrum Sztuki- Zamek Sielecki
ogłaszają konkurs fotograficzny
„MOJA BRAMA, MOJA ULICA, MOJE MIASTO”
REGULAMIN KONKURSU FOTOGRAFICZNEGO:
Organizatorzy:
Wydział Kultury, Sportu i Rekreacji Urzędu Miejskiego
w Sosnowcu;
Sosnowieckie Centrum Sztuki- Zamek Sielecki.
Terminy:
- prace należy składać do dnia 26 czerwca 2007 roku
- obrady jury odbędą się 29 czerwca 2007 roku
- nagrodzone oraz zakwalifikowane przez jury prace będą prezentowane na wystawie w Sosnowieckim Centrum Sztuki (termin zostanie podany po ogłoszeniu wyników- wystawę poprzedzi uroczysty wernisaż, na którym zostaną wręczone nagrody i wyróżnienia)
Nagrody:
laureaci otrzymają nagrody rzeczowe o łącznej wartości
3.400,- zł.
I miejsce- 1.200,- zł
II miejsce- 800,- zł
III miejsce- 400,- zł
oraz wyróżnienia o łącznej sumie 1.000,- zł
1. Konkurs ma charakter otwarty.
2. Mogą w nim uczestniczyć wszyscy fotografujący: profesjonaliści i amatorzy, niezależnie od miejsca zamieszkania.
3. Konkurs ma na celu wyłonienie najlepszych fotografii, przedstawiających znane i nieznane zakątki miasta Sosnowca, szczególnie te, które posiadają walory zabytkowe.
4. W konkursie nie mogą brać udziału osoby zasiadające w jury.
5. Oceny nadesłanych prac i wyboru laureatów dokona jury w składzie ustalonym przez Organizatora.
6. Decyzje jury są ostateczne.
7. Każdy autor ma prawo nadesłać do 10 PRAC, zdjęć barwnych lub czarno- białych, pojedynczych lub tworzących cykl.
8. Cykl składający się z maksymalnie 3 zdjęć, opatrzonych wspólnym tytułem, będzie traktowany jako jedna PRACA.
9. Jury zastrzega sobie prawo wyboru jednego lub kilku zdjęć z zestawu tworzącego cykl.
10. Prace należy składać w Sosnowieckim Centrum Sztuki- Zamek Sielecki w godzinach otwarcia, bądź drogą pocztową, w nieprzekraczalnym terminie podanym wyżej.
11. W przypadku wysłania prac pocztą liczy się data stempla pocztowego.
12. Organizatorzy nie biorą odpowiedzialności za zaginięcie lub uszkodzenie prac wynikłe z winy poczty.
13. Uszkodzone prace nie będą oceniane przez jury.
14. Prace należy składać w postaci nie oprawionej odbitki bądź wydruku komputerowego fotografii cyfrowej, w formacie NIE MNIEJSZYM niż 20x30 cm, w zamkniętej kopercie.
15. Na każdym ze zdjęć należy na odwrocie podać jego tytuł, datę wykonania, opis pozwalający zidentyfikować fotografowany obiekt lub miejsce, technikę wykonania oraz określenie czy autor jest profesjonalistą czy amatorem.
16. Wszystkie prace jednego autora powinny być oznaczone wspólnym czteroliterowym godłem i trzema cyframi (np. B O N D 0 0 7).
17. Prace należy składać wraz z zaklejoną kopertą opatrzoną tym samym godłem.
18. W zaklejonej kopercie należy umieścić dane: imię i nazwisko autora, jego adres z kodem pocztowym, numer telefonu oraz oświadczenie: „wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych” z czytelnym podpisem.
19. Koperty z danymi zostaną otwarte po wytypowaniu przez jury zwycięskich prac.
20. Jury zastrzega sobie możliwość innego podziału funduszu nagród, w zależności od ilości zwycięskich prac.
21. Wzięcie udziału w konkursie jest równoznaczne z oświadczeniem, iż nadesłane fotografie zostały wykonane przez nadsyłającego i nie naruszają praw autorskich osób trzecich, a ich treść nie narusza dóbr osobistych osób, które zostały na nich przedstawione oraz innych dóbr prawnie chronionych.
22. Przesłane odbitki stają się własnością Urzędu Miejskiego w Sosnowcu przy zachowaniu praw autorskich.
23. Nadesłanie prac jest równoznaczne ze zgodą autorów na ich bezpłatną reprodukcję w katalogu wystawy, albumie, lub kalendarzu, a także na wykorzystanie w celach promocyjnych przez Urząd Miejski i na wystawach organizowanych przez Sosnowieckie Centrum Sztuki.
Prace na konkurs przyjmuje w godzinach otwarcia
Sosnowieckie Centrum Sztuki- Zamek Sielecki
Ul. Zamkowa 2
41-200 Sosnowiec
tel. (0-32) 296 30 27
godziny otwarcia: poniedziałek- piątek 8:00-19:00
sobota 10:00-18:00
niedziela 15:00-19:00
Wszelkich informacji udziela:
Wydział Kultury, Sportu i Rekreacji
Urzędu Miejskiego w Sosnowcu
Ul. Małachowskiego 3